Unizo Leuven steunt antiracisme.


Yassin kwam op bezoek bij Unizo Leuven en legde vol overtuiging het project uit.

ECCAR, of EUROPEAN COALITION OF CITIES AGAINST RACISM.

Yassin El Attar:

Onze stad is één van de meest diverse steden van Vlaanderen. Ze telt immers 156 nationaliteiten en bijna een derde van onze mede-inwoners heeft een migratieachtergrond. We streven er als stad dan ook naar dat iedere Leuvenaar dezelfde kansen krijgt om zich ten volle te ontplooien. Daarom treden we toe tot de Europese Coalitie van Steden Tegen Racisme, kortweg ECCAR, op 21 maart 2018, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Met dit UNESCO-programma willen we racisme en discriminatie aanpakken oa. in het onderwijs en de huisvesting, op de arbeidsmarkt en door culturele diversiteit te promoten. We laten deze toetreding echter niet zomaar passeren en hopen dat jij, als partner en als burger, ons komt vergezellen op deze bijzondere dag. We starten met een netwerklunch en -namiddag vanaf 12u in het historische stadhuis. Wil je meer te weten komen over de subtiele mechanismen die racisme en discriminatie in de hand werken? Wil je onze partners in het ECCAR verhaal leren kennen? Wil je onze ECCAR plannen ontdekken? Dan is deze netwerknamiddag geknipt voor jou! Inschrijven is wenselijk via Yassin.Elattar@leuven.be Om de brede gedragenheid van het ECCAR programma in Leuven voor te stellen en te onderstrepen, nodigen we alle organisaties, verenigingen, bedrijven en netwerken uit om onze toetredingsverklaring mee te komen ondertekenen. Kan je niet naar de netwerknamiddag komen, maar wil jij of jouw organisatie wel mee tonen dat racisme geen plaats heeft in onze stad? Zet dan je handtekening tussen 16u en 18u in de wandelzaal van het stadhuis. Mis zeker ons gezamenlijk fotomoment niet om 17u.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief